Vinný lístek

 

    Zahraniční červená vína

             

 

  •  PINOT NOIR 2007 CLOUDY BAY       

        země původu : Nový Zéland
        0,75 l                           1390 ,- 

Toto vzácné aromatické a hedvábné Cloudy Bay Pinot Noir
je postaveno v burgundském stylu. Toto skvělé červené má
višňovou a kořeněnou vůní, která vzniká i díky tradiční
metodě výroby tzv. ponořováním klobouku a zráním ve
francouzských sudech. Skvěle se hodí ke kachnímu masu.       

   

  •     FAIVELEY BORGOGNE PINOT NOIR

    země původu: Francie
    0,75l                            690,-

    100% Pinot Noir. Má hlubokou rubínovou barvu. Pro Pinot Noir
     je typická hezká vůně s decentními tóny animálnosti.  
    Šťavnatý, živý a jednoduchý styl. Dobře strukturované víno
    s pevnou kostrou, podpořené tříslovinou.
     Vhodné k červeným masům a krémovým sýrům.  

         

  •    RÉSERVE SPÉCIALE ROUGE, BARONS DE ROTHSCHILD

    země původu : Francie
    0,75l                            650,-
   

    Je vyrobeno z hroznů Cabernet Sauvignon, Merlot,
    doplněné odrůdami Cabernet Franc, Malbec a
    Petit Verdot, které jsou vybrány z celého území Bordeaux.
    Toto víno je hluboké cihlově červené barvy, s
    ovocným aroma, vyvážené na patře s dlouho trvajícím
    závěrem a hladkými tříslovinami.

 

ČESKÁ VÍNA

 

 

 

  •     Rulandské šedé

   

    Původ této odrůdy můžeme hledat ve Francii. Dříve byla známa pod názvem Burgundské. Víno je s výrazným odrůdovým buketem, jemnými kořenitými             podtóny a plnou extraktivní chutí. Má zlatožlutou barvu, někdy s vyšší intenzitou.

 

    Kombinace s jídly: k výraznějším úpravám masa a k tvrdým sýrům.

 

  •     Chardonnay pozdní sběr

 

   

    Vůně vína je ovocná s jemnými tóny oříšků. Chuť je plná,  harmonická s dlouhou dochutí.

 

    Kombinace s jídly: k vepřové panence v ořechové krustě s dušenou hruškou a polotvrdým

    sýrům.

 

  •     Pálava, Pozdní sběr, 2009

   

 

    Víno s vůní čajové růže a jemnými tóny vanilky. Chuť je jemně kořenitá. Vhodné k pokrmům:

    Víno doporučujeme ke kořenitým jídlům, ke sladkým úpravám masa a uzeným sýrům.

 

 

  •     Rulandské modré pozdní sběr r. 2006

   

 

    révové víno červené s přívlastkem, suché - pozdní sběr

 

    Víno krásné rubínové barvy a vůní, která připomíná zralé černé třešně a ostružiny. Chuť je příjemná, sametová s dlouhou dochutí.

 

    Kombinace s jídly: k zajícovi na červeném víně a sýrům typu Camembert.

 

 

  •     Merlot pozdní sběr r. 2009

   

 

    révové víno červené s přívlastkem, suché - pozdní sběr

 

    Barva vína je v odstínu tmavé třešně, ve vůni můžeme najít tóny borůvek a rozkvetlých květin. Chuť je plná, tříslovitá s dlouhou dochutí..

 

    Kombinace s jídly: ke kančímu guláši, jelenímu ragú a italské kuchyni

 

 

  •     MODRÝ PORTUGAL

   

 

    Je jemnější červené víno s výraznou barvou, lehkým, svěžím buketem a elegantní chutí.

 

    Kombinace s jídly: ke studeným masitým pokrmům, těstovinám a zrajícím sýrům.

 

 

  •     CABERNET SAUVIGNON  ROSÉ

 

Růžový Cabernet Sauvignon z ročníku 2010 z jižní části znojemské vinařské podoblasti zaujme atraktivní vůní připomínající lesní jahody nebo maliny. V ústech potěší líbivý poměr mezi svěží kyselinou typickou pro ročník 2010 a mazlivým zbytkovým cukrem. Toto růžové víno oceníte pro dokonalou hebkost a čistotu projevu. Můžete podávat například k rybě nebo lehkému ovocnému dezertu.

 

 

 

  •     CHARDONNAY – VÝBĚR Z BOBULÍ 2006

   

 

Milovníci sladkých vín jistě ocení toto Chardonnay vyrobené z velmi vyzrálých hroznů jižní části znojemské vinařské podoblasti. Ve vůni můžete objevit sušené ovoce, rozinky nebo med. V ústech pohladí vanilkou provoněný zbytkový cukr osvěžený tropickou kyselinou. Toto víno doporučujeme podávat například ke kuřecímu masu nebo ovocnému dezertu.

 

 

 

  •     SAUVIGNON – POZDNÍ SBĚR 2010 -JEŠTĚRKA

 

      

 

Místní Sauvignony jsou považovány za chloubu znojemské vinařské podoblasti a toto víno z řady Terroir Lacerta viridis to jen potvrzuje. Ve vůni tohoto svěžího vína, které vzešlo z ekologicky velmi čistého prostředí, kde žije vzácná ještěrka zelená, můžete objevit tóny po vyzrálých broskvích nebo angreštu. Na jazyku oceníte smetanově hladký projev a dokonalou harmonii ročníkové kyseliny a jemného zbytkového cukru. Toto víno doporučujeme podávat například k sladkovodním rybám nebo čerstvému sýru.

 

 

 

  •     Tramín červený - jakostní - 2010

 

 

Tramín červený patří k nejstarším v současnosti pěstovaným odrůdám a zároveň patří k nejoblíbenějším. Tramín červený z Horních Dunajovic zaujme příjemně květinovou vůní, která láká k ochutnání tohoto atraktivního vína. Na jazyku můžete objevit líbivou medovinku a tóny po vyzrálém peckovém ovoci. Víno i při svěží kyselině působí mazlivě nasládle. Doporučujeme podávat například ke kuřecímu masu nebo čínské kuchyni. Víno má dobré předpoklady k archivaci.

 

 


  •